Album review: I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it.

Schimbarea substanțială din stilul formației de indie-rock, The 1975, a avut ca urmare lansarea unui album ce conține 17 melodii cu o personalitate aparte, câteva având și videoclipuri ale căror linkuri le voi atașa.
1. The 1975
Self-titled, debutul compoziției se aseamănă cu stilul anterior al trupei, fiind posibil o ultimă reflecție înainte de a trece la un nou capitol muzical.

2. Love Me
Single-ul plin de încredere care, recunosc, îmi amintește oarecum de Aerosmith din anii ’80, adresează tema superficialității cauzate de faimă.

3. UGH!
În pofida interjecției cu conotații negative din titlu, melodia este catchy și nu cred că își dezamăgește ascultătorii.

4. A change of heart
Aici se pot observa puternic diferențele menționate in introducere, subiectul fiind de asemenea schimbarea, mai exact procesul de a înceta să mai iubești pe cineva.

5. She’s American
Trupa fiind britanică, de origine din Manchester, apar diferențe între membri și fanii americani, inspirația pentru acest cântec.

6. If I believe you
Mesajul este referitor la credință și la atitudinea întrebătoare a artistului față de aceasta; sunetul este deosebit și, aș putea spune, spiritual.

7. Please be naked
Primul instrumental întreg, de 4 minute, al albumului, poate fi descris de termenul “delicatețe”.

8. Lostmyhead
Prezintă ideea de a îți “pierde mințile”, regăsită și în cadrul altor cântece ale trupei, ceea ce poate deveni un model, un tipar.

9. The ballad of me and my brain
Probabil e o continuare ironică a “Lostmyhead”, luând în considerare, de exemplu, versul “And what a shame you’ve lost a brain that you never had”.

10. Somebody else
Orbitează în jurul gândului că o persoană îndrăgită din trecutul artistului a găsit pe altcineva, care îi ia locul în viața iubitei.
11. Loving someone
Deși începutul “You should be loving someone” sugerează asta, cântecul nu este unul de dragoste, ci propune idei precum încercarea de a controla tinerii și gândurile lor “It’s better if we keep them perplexed”.

12. I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it
Deși denumirea sa nu este scurtă, mai ales pentru una ce dă și titlul albumului, acest cântec are un singur vers, repetat de 4 ori “Before you go, turn the big light off”.

13. The Sound
Se remarcă prin înclinația deosebită spre pop, dar și prin capacitatea de a înveseli, mai ales la refren, pe care am simțit-o.

14. This must be my dream
Cunoașteți momentul, de obicei pătruns de fericire, în care te întrebi dacă nu cumva visezi? Ei bine, cântecul asta sugerează, alături de titlu.

15. Paris
Nu, nu este o baladă despre bine-cunoscutul oraș, ci mai degrabă despre o fată; cu totul, atmosfera transmisă este una melancolică.

16. Nana
Nostalgia continuă prin “Nana”, dedicată bunicii artistului, a cărei amintire persistă prin intermediul muzicii “this simple tune/ Will always keep me close to you”.

17. She lays down
Finalul albumului, o melodie acustică, menține starea ușor deprimantă formată anterior, astfel reprezentând un sfârșit veritabil.

Personal, consider că albumul este genial, atât prin muzicalitatea inedită, cât și prin ideile propuse, așa că vă recomand să îl ascultați, să vă faceți o proprie părere în legătură cu el.

One thought on “Album review: I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s